Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Економіка 30 жов 2022 18:00

Що змінилося в Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу

Що змінилося в Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу
Зміни до Порядку надання мікрогрантів на створення або розвиток власного бізнесу, затверджені постановою Кабінету Міністрів України № 1065 від 27 вересня 2022 року (набрала чинності 29 вересня 2022 року).

Про це інформує Сектор інформаційної роботи ОЦЗ.

Зокрема, розширено напрямки використання грантових коштів. Тепер переможці програми «Власна справа» можуть витрачати отримані кошти ще й для закупівлі свійських тварин та птиці, багаторічних насаджень, саджанців, посівного матеріалу. Разом із закупівлею ліцензійного програмного забезпечення, сировини, матеріалів, товарів та послуг, пов’язаних з реалізацією бізнес-плану, такі витрати не повинні перевищувати 50% розміру мікрогранту. Витрати на лізинг обладнання відтепер теж повинні бути не більшими, ніж 50 %.

Уточнюються критерії для перевірки ділової репутації отримувача уповноваженим банком. Зокрема, береться до уваги наявність судових справ, кримінальних проваджень, у яких отримувач є обвинуваченим, підозрюваним або засудженим та відкритих виконавчих проваджень, у яких він є боржником.

До бізнес-плану в межах наданої суми мікрогранту можуть бути внесені зміни після їх затвердження рішенням комісії Державного центру зайнятості (ДЦЗ).

Допускається і зміна цільового призначення коштів мікрогранту. У цьому разі отримувач звертається до ДЦЗ з відповідною заявою, викладеною в довільній формі, з обґрунтуванням необхідності змін. Комісія Державного центру зайнятості на найближчому засіданні приймає рішення, про що інформує отримувача  листом на електронну пошту. Державний центр зайнятості повідомляє Ощадбанк, який є уповноваженим банком, протягом п’яти робочих днів з моменту прийняття позитивного рішення про зміну цільового призначення.
Наверх