Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Політика 13 сер 2018 15:03

ВОЛОДИМИР ДОМАНСЬКИЙ: РОЗВИТОК ТУРИЗМУ – ВАЖЛИВИЙ НАПРЯМ В РОЗВИТКУ СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ НАШОГО КРАЮ

ВОЛОДИМИР ДОМАНСЬКИЙ: РОЗВИТОК ТУРИЗМУ – ВАЖЛИВИЙ НАПРЯМ В РОЗВИТКУ  СІЛЬСЬКИХ ТЕРИТОРІЙ НАШОГО КРАЮТуризм на Черкащині нібито і є, а от перспективи його більшого розвитку в сільських населених пунктах – явище досить слабке.

Про це розповідає Голова постійної комісії з питань освіти, науки, культури, молодіжної політики та спорту Черкаської обласної ради Володимир ДОМАНСЬКИЙ.

"Сфера туризму фінансується чи не в останню чергу, і на місцях кошти майже не виділяються. Сьогодні на Черкащині немає такої основи для туристичної інфраструктури, як, наприклад, транспортна розв’язка, хостели, мережі недорогих їдалень, розважальні та оздоровчі комплекси.

Головними перешкодами на шляху розвитку туризму на Черкащині є забрудненість територій поблизу Дніпра, забудова узбережжя, погані дороги та відсутність культурно-розважальних явищ.

Разом з тим, географічне розташування Черкаської області є сприятливим для активізації туристичної діяльності, розширення мережі туристичних пропозицій та інфраструктурного забезпечення рекреантів і туристів.

Аналізуючи туристичні ресурси області, варто зазначити важливість врахування комплексності її ресурсного потенціалу, адже такі сфери народногосподарського комплексу, як сільське господарство, лісове та рибне господарство, транспортна галузь (автомобільна, річкова, залізнична та ін.), харчова та легка промисловість, а також сфери культури та мистецтва, спорту, охорони здоров’я цілком дотичні до вирішення нагальних і стратегічних питань туристичного спрямування.

Як приклад, можна навести поєднання, зокрема, таких складових, як культура, екологія, виховання, сільське господарство в організації та наданні послуг «зеленого» туризму. Це і так звані «зелені» садиби, і агротуризм, й екологічний туризм, еколого-просвітницька діяльність, молодіжний і спортивно-оздоровлювальний туризм та ще багато інших різновидів туристичних пропозицій (наприклад, харчовий туризм, етнотуризм).

Наближення до столиці України, зручна логістична мережа мають стати спонукальними для організації виставкових заходів (наприклад, сільськогосподарських машин, харчових продуктів, спортивного інвентаря, фото та кінопоказів, етнічних пісенних і танцювальних свят тощо).

Сфера охоплення за цими напрямами діяльності та пропозиціями має стати рушійною силою на шляху до створення нових робочих місць, удосконалення навчально-виробничого процесу для майбутніх працівників сфери послуг й розбудови туристичної інфраструктури на Черкащині.
Наверх