Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 11 жов 2022 09:00

Синоптик розповів про погоду на Черкащині найближчого тижня

Синоптик розповів про погоду на Черкащині найближчого тижня
Із 5 жовтня на Черкащині поселилося «бабине літо» - довгоочікувана неймовірно прекрасна пора. Можна насолодитися останніми теплими променями сонця, намилуватися найрізноманітнішою палітрою фарб природи.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

«Винуватець» погодної ідилії Азорський максимум, один із головних формуючих погоду баричних центрів. Накопичивши достатньо сили, він надсилає у наш регіон антициклони, що швидко рухаються на схід. І тут «чітко спрацьовує» циркуляційний фактор, а саме, при переміщенні антициклонів змінюється і синоптичний тип погоди. НАРАЗІ у нас домінують вітри північної складової, тобто надходження більш прохолодного повітря.

Саме у ранкові години відбувається нічне вихолоджування і стовпчики термометрів опускаються до позначок всього 1-2° тепла, та й вдень не вище 15°. Проте, не забуваємо, що наразі над Середньою Волгою активізується циклон, який час від часу втручатиметься у погоду нашого регіону. По-перше заблокує переміщення антициклонів на схід та спрямує їх на північ, тим самим підтримає подальше надходження більш прохолодного повітря, а по-друге своїми помічниками атмосферними фронтами проявлятиме себе збільшенням хмарності, невеликими опадами та посиленням вітру.

За попередніми розрахунками, до 15 жовтня без істотних опадів. Вночі та вранці місцями туман. Температура вночі 1-6º тепла, вдень 10-15º.

Погожі дні дозволять зібрати урожай, завершити польові та господарські роботи, добре підготуватися до холодного, найбільш складного у погодному відношенні періоду року.

14 жовтня - «Покрова», який вважається поворотним днем у зміні сезонів. «На Покров до обіду осінь, а після обіду зима».
Наверх