Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Шкарбута Богдан / Суспільство 14 жов 2022 11:00

ПРИВІТАННЯ МОШНІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ З ХРАМОВИМ СВЯТОМ І ДНЕМ СЕЛА ЯСНОЗІР’Я

ПРИВІТАННЯ МОШНІВСЬКОГО СІЛЬСЬКОГО ГОЛОВИ З ХРАМОВИМ СВЯТОМ І ДНЕМ СЕЛА ЯСНОЗІР’Я
14 жовтня Храмове свято Покрови Пресвятої Богородиці і День села відзначає Яснозір’я.

Одне з найбільших сіл Мошнівської громади має давню і славну історію. За даними істориків, Яснозір'я було засноване східними слов'янами в часи виникнення Київської Русі. Свідками далекого минулого села і в цілому місцевості, де воно розташоване, служать могили, яких нараховується 10. Одна з них називається Розкопаною, висотою до 10 метрів. На ній виявлені сліди давніх розкопок. Аналізуючи знахідки, виявлені в могилах, могили відносять до скіфських часів VII—II ст. до н. е.

Саме Яснозір’я явило Світу видатного українського живописця, художника-кераміка і педагога, Народного художника України Івана Бондара і українського хорового диригента, Народного артиста УРСР, автора численних поетичних та музичних збірок Івана Сльоту…

Дорогі Яснозірці!


Від щирого серця та з великим задоволенням вітаю усіх Вас із храмовим святом Покрови Пресвятої Богородиці і Днем села.

Це особливе свято, яке об’єднує всіх хто любить своє село, тих людей, чиєю працею воно створювалось і жило. Цей день символізує любов до рідного краю, до його колишніх і нинішніх героїв, його історії та культури.

В цей святковий день від усієї душі зичу Вам та Вашим родинам міцного здоров’я, щастя, добра, достатку, мирного неба над головою та рідної землі під ногами.

Нехай Пресвята Богородиця і далі захищає Вас від негараздів, серця наповнюються гордістю за своє рідне село, прагненнями до єдності та порозуміння, а Ваша плідна праця буде надійною запорукою щасливого майбутнього.

З повагою,
Мошнівський сільський голова Богдан ШКАРБУТА
Наверх