Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне 17 жов 2022 16:16

На Черкащину йдуть дощі і похолодання

На Черкащину йдуть дощі і похолодання
Жовтень - час суттєвих змін: зменшується висота сонця, коротшає день, середньодобова температура втрачає 6° у порівнянні з вереснем, заморозки стають звичайним явищем, ранками землю оповивають тумани, у природі переважають жовті та червоні кольори.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Майже два тижні на Черкащині панує лагідне «бабине літо». З погляду метеорології - це період стійкої погожої погоди, пов’язаної з потужним антициклоном. Завдяки нічному вихолоджуванню за ясного неба, вночі морозно, вдень повітря ще прогрівається до 13-17º тепла.

На поточному тижні Черкащина стане «ареною боротьби» циклонів та антициклонів, тому погода буде мінливою: спостерігатимуться «температурні гойдалки», які «перекидатимуть» нас то на початок, то у кінець жовтня. Такі температурні контрасти, зокрема середньодобової від 10-11º до 6-7º, будуть супроводжуватися рвучким вітром та баричною «пилою» - атмосферний тиск різко коливатиметься.

Ще завтра наостанок антициклон подарує сплеск тепла з денними температурами 14-19º. Не втрачайте дорогоцінний час для завершення збирання врожаю та осінньої посівної кампанії.

Вже у середу чекаємо зміну погоди. Атмосферні фронти з північного заходу проявлять себе дощами, а холодне повітря, що надійде в тилову частину циклону в четвер, обумовить стрімке зниження температури.

За попередніми оцінками, у найближчі вихідні ініціатива в атмосфері перейде знову до антициклону, який забезпечить погожою погодою та підвищенням температури: вночі до 4-9º, вдень 9-14º.

19 жовтня Вдень дощ. Температура вночі 4-9º тепла, вдень 12-17º.

20 жовтня Часом дощ. Температура вночі 1-6º тепла, вдень 4-9º.

21 жовтня Вночі місцями невеликий дощ, вдень без опадів. Температура вночі 0-5º тепла, вдень 5-10º.
Наверх