Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Новини служби у справах дітей 21 жов 2022 19:40

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ПЕРЕВІРИЛА БАТЬКІВ НА НАЛЕЖНЕ ВИКОНАННЯ СВОЇХ ОБОВ'ЯЗКІВ

СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ПЕРЕВІРИЛА БАТЬКІВ НА НАЛЕЖНЕ ВИКОНАННЯ СВОЇХ ОБОВ'ЯЗКІВ
20 жовтня 2022 року на виконання Закону України «Про органи і служби у справах дітей та спеціальні установи для дітей», постанови Кабінету Міністрів України №585 «Про забезпечення соціального захисту дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах», з метою забезпечення виявлення дітей, які перебувають у складних життєвих обставинах та запобігання дитячій бездоглядності і безпритульності, попередження випадків жорстокого поводження з дитиною, загрози життю та здоров’ю дітей, іншим негативним проявам у дитячому середовищі, начальником служби у справах дітей виконавчого комітету Мошнівської сільської ради, спільно з інспекторами сектору ювенальної превенції Черкаського РУП ГУНП в Черкаській області та дільничним офіцером поліції СП ВПД №1 м. Черкаси проведено спільний профілактичний рейд.

Проведення профілактичних рейдів – одна з форм роботи, метою якою є здійснення контролю за батьками, які неналежним чином виконують свої обов’язки по вихованню та утриманню дітей, сприяння у нормалізації соціально-психологічного клімату в родинах.
В ході рейду було відвідано 9 сімей, в яких виховується 25 дітей різного віку. Дані сім’ї перебувають на обліку відділу соціального захисту населення та охорони здоров’я МСР як такі, що опинилися в складних життєвих обставинах, але в ході рейду була виявлена ще одна сім’я, де мати не належним чином виконує свої батьківські обов’язки відносно трьох малолітніх дітей.

За результатами рейдового заходу складено відповідні акти. З батьками дітей проведено роз’яснювально-профілактичну роботу щодо належного виконання батьківських обов’язків, дотримання санітарно-гігієнічних норм у житлових приміщеннях, батьків запрошено до служби у справах дітей для надання відповідних консультацій та проведення подальшої профілактичної роботи.

Служба у справах дітей звертає увагу, що саме батьки несуть персональну відповідальність за належне виконання обов’язків щодо виховання та утримання своїх дітей.
СЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ПЕРЕВІРИЛА БАТЬКІВ НА НАЛЕЖНЕ ВИКОНАННЯ СВОЇХ ОБОВ'ЯЗКІВСЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ПЕРЕВІРИЛА БАТЬКІВ НА НАЛЕЖНЕ ВИКОНАННЯ СВОЇХ ОБОВ'ЯЗКІВСЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ПЕРЕВІРИЛА БАТЬКІВ НА НАЛЕЖНЕ ВИКОНАННЯ СВОЇХ ОБОВ'ЯЗКІВСЛУЖБА У СПРАВАХ ДІТЕЙ ПЕРЕВІРИЛА БАТЬКІВ НА НАЛЕЖНЕ ВИКОНАННЯ СВОЇХ ОБОВ'ЯЗКІВ
Наверх