Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 23 сер 2018 00:00

На свята синоптики Черкащини прогнозують гарну погоду для відпочинку

На свята синоптики Черкащини прогнозують гарну погоду для відпочинкуТретій тиждень європейський антициклон формує погоду Черкащини. Нинішній тиждень особливий для українців, адже ми всі готуємося до святкування Дня Державного Прапора та Дня Незалежності України. 23-24 серпня на Черкащину надходитиме прохолодне повітря із Балтики.

Про це повідомив начальник Черкаського гідрометцентр Віталій Постригань.

Тому тимчасово похолодає, середньодобова температура повітря знизиться на 2-3º, а денні температури очікуються в межах 22-27º, вночі 11-16º. В ранкові години вже можна буде відчути осінню прохолоду. В окремих районах області є імовірність локальних грозових дощів.

У суботу та неділю антициклон із Заходу організує в області стійку та теплу погоду. Денні 25-30º створять пречудові умови для відпочинку на природі та збирання врожаю картоплі.

Літні температури, відсутність ефективних дощів та суховії сприяли висушуванню верхнього шару ґрунту і підстильної поверхні. Зараз в екосистемах області скрізь найвищий 5 клас пожежної небезпеки, лише у Жашківському районі – високий. Тому не слід спалювати пожнивні рештки, стерню після збирання врожаю. Особливу увагу на дотримання правил безпеки варто звернути мисливцям і відвідувачам лісів та паркових зон, адже сезон полювання на пернату дичину у цьому році розпочався і триває на фоні надзвичайної пожежної небезпеки.
Наверх