Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 07 лис 2022 09:00

В Україні з'явиться флот морських дронів

В Україні з'явиться флот морських дронів
В Україні планують створити флот з морських безпілотних апаратів. Наступного тижня буде запущено новий фандрейзинговий напрямок – збір коштів для флоту морських дронів.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський у своєму відеозверненні.

Президент розповів, що ці морські дрони вже продемонстрували себе у роботі. «Думаю, що абсолютно кожен розуміє, що це і для чого це, і впевнений, що мільйони людей підтримають такий напрям у нашій обороні. Як це працює – усі вже бачили», – розповів він.

Володимир Зеленський наголосив, що флот морських дронів призначений лише для захисту морської акваторії України. «І це лише для захисту нашої морської акваторії, на чуже ми не претендуємо», – зазначив Президент.

Хоча Володимир Зеленський не розповів про деталі цього безпілотного апарату, але, ймовірно, мова йде про морські безпілотники, які нещодавно атакували флот Росії. Нагадаємо, 29 жовтня українські морські безпілотники уразили російський фрегат «Адмирал Макаров» та тральщик «Иван Голубец».

Також варто зазначити, що США включили в новий пакет оборонної допомоги для України броньовані катери засекреченого класу.
Наверх