Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство / Культура 09 лис 2022 07:00

МОВА - НАША ЗБРОЯ!

МОВА - НАША ЗБРОЯ!
Українська мова є найціннішим скарбом нашої нації. І це не просто спосіб спілкування, а щось більш значуще… Під час війни, як ніколи стало зрозуміло: мова — ще й наша зброя!

Напередодні Дня української писемності та мови, який відзначається 9 листопада, Будинок культури с. Мошни радо приймав гостей у своєму затишному залі. У тісній співпраці з Музеєм Т.Г.Шевченка (директорка - Ганна Грицик), був проведений розважально - філологічний захід «Батл поколінь». Змагалися дві команди: Молодіжна - «Крила», - учасниками якої стали учні випускного 11 класу Мошнівського ліцею (класна керівниця Олена Павлова), і команда старшого покоління - «Предки» (дуже зворушливо, що учасниками команди стали і гості нашого села (ВПО), яким ми завжди раді).

Це була справжня інтелектуальна битва! Учасники надзвичайно активно брали участь у мовних перегонах: боролися з суржиком, розв'язували криптограми, демонстрували знання народних пісень. Так, відповідаючи на питання модераторів заходу, гравці показали на скільки добре вони знають сучасну українську мову, а також давні слова-архаїзми.

Приємно було зустрічати в журі наших любимих вчителів – Ніну Сергіївну Токаренко, Людмилу Іванівну Диченко, Миколу Михайловича Якименка та Ганну Дмитрівну Гаврилюк – справжніх знавців мови та історії України та краю.

Окрім сертифікатів, емблем та смачного солодкого презенту, всі отримали неоціненне і таке необхідне в даний час спілкування, спілкування рідною УКРАЇНСЬКОЮ мовою.

Дякуємо всім нашим завзятим гравцям і всім, хто завітав на захід, щоб ще раз привернути увагу до історії мови, до її сучасних проблем та зберегти мову батьків!

Відділ культури, молоді і спорту Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради
Наверх