Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 18 лис 2022 16:12

Південні циклони несуть негоду на Черкащину

Південні циклони несуть негоду на Черкащину
Дуже нестабільна, складна погода з різкими коливаннями температури, атмосферного тиску та випадінням опадів у різних фазах прогнозується у найближчі вихідні та на початку нового тижня. Причина - серія південних циклонів та дуже швидка зміна їх атмосферних фронтів.

Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

У такій синоптичній ситуації складно буде відстежувати чергування тепла та холоду, тому прогнозуємо комплекс небезпечних явищ: сніг, мокрий сніг, налипання мокрого снігу, дощ, льодяний дощ, ожеледь, посилення вітру до 15-20 м/с, на дорогах ожеледиця.

Пік негоди - значні опади, у вигляді снігу та дощу вже чекаємо найближчої ночі, коли може випасти 15-20 мм, а місцями навіть 25 мм, при місячній нормі 39 мм!

УВАГА! На Черкащині оголошено попередження про небезпечні метеорологічні явища. Вночі 19 листопада прогнозуємо значний сніг та дощ, пориви вітру 15-20 м/с, впродовж доби на дорогах ожеледиця, що відповідає (I рівню небезпечності, жовтий). Температура вночі 3º морозу - 2º тепла, вдень 0-5º тепла.

Такі погодні умови ускладнюватимуть роботу об’єктів енергетики, зв’язку, транспорту та комунальних служб та можуть призвести до порушення руху транспорту на окремих ділянках доріг та вулиць.

За попередніми оцінками, до 22 листопада синоптична ситуація суттєво не покращиться.
Наверх