Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 24 лис 2022 11:00

Європарламент схвалив резолюцію щодо визнання росії спонсором тероризму

Європарламент схвалив резолюцію щодо визнання росії спонсором тероризму
Європарламент проголосував за резолюцію про оголошення росії державою-спонсором тероризму та державою, яка застосовує засоби тероризму. Резолюцію підтримали 494 депутати, 58 проти, 44 утрималися.

Про це йдеться на сайті парламенту.

Як зазначається в документі, "навмисні напади та звірства, скоєні російськими військами та їх маріонетками щодо мирних жителів в Україні, руйнування громадянської інфраструктури та інші серйозні порушення міжнародного та гуманітарного права прирівнюються до актів терору та є військовими злочинами".

Європарламент закликає ЄС ще більше ізолювати росію на міжнародному рівні, зокрема, коли йдеться про членство росії в міжнародних організаціях та органах, таких як Рада Безпеки ООН.

"Депутати Європарламенту також хочуть, щоб дипломатичні відносини з росією були скорочені, контакти ЄС з офіційними російськими представниками були зведені до абсолютного мінімуму, а пов'язані з росією державні установи в ЄС, які розповсюджують пропаганду по всьому світу, були закриті та заборонені", - наголошується в резолюції.

На тлі ескалації терористичних актів кремля проти мирних жителів України резолюція також закликає країни-члени ЄС у Раді якнайшвидше завершити роботу над дев'ятим пакетом санкцій проти москви.

Оскільки зараз ЄС не може офіційно вказувати держави як спонсорів тероризму, Європарламент закликає ЄС та його держави-члени створити належну правову базу та розглянути можливість включення Росії до такого списку. "Це спричинить низку суттєвих обмежувальних заходів проти москви і матиме серйозні обмежувальні наслідки для відносин ЄС з Росією", - йдеться у повідомленні.

Депутати Європарламенту закликають включити до списку терористичних російську "групу вагнера", 141-й спеціальний моторизований полк, також відомий як "кадировці", та інші озброєні групи, що фінансуються росією.
Наверх