Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 25 гру 2022 14:00

Як і де працюватимуть відділення банків під час повного блекауту в Україні

Як і де працюватимуть відділення банків під час повного блекауту в Україні
Національний банк України розробив план роботи банківської системи в умовах тотального блекауту.

Про це повідомляє пресслужба НБУ.

Планується, що по всій Україні працюватимуть 1 035 чергових відділень системних банків, безготівкові розрахунки будуть загальнодоступними, банківськими картками також можна буде користуватися.

У Нацбанку наголосили, що до можливої тривалої відсутності електропостачання готувалися заздалегідь. Тому до чергового відділення вже доставляють необхідне для роботи обладнання і забезпечують резервними каналами зв'язку. Також у відділення залучать додатковий персонал і касову техніку, встановлять більше банкоматів.

Зазначається, що системні банки вже визначили перелік 760 чергових відділень у Києві та 275 — у населених пунктах 22 областей. Дізнатися, де знаходиться найближче відділення, можна на карті за посиланням.

Відомо, що працюватимуть відділення таких банків:

А-банк;
Альфа Банк;
Кредобанк;
ОТП банк;
Ощадбанк;
Південний;
Приват Банк;
ПУМБ;
Райффайзен банк;
Таскомбанк;
Укргазбанк;
Укрексімбанк;
УкрСиббанк;
Універсалбанк.

«Банки формуватимуть графіки роботи чергових відділень так, щоб за необхідності вони стали місцем притулку для всіх, хто його потребуватиме», – зазначив голова НБУ Андрій Пишний.

Для зниження навантаження на відділення, які працюватимуть в умовах повного відключення електрики, термін дії платіжних карток продовжуватимуть автоматично. Крім того, буде скасовано повторну ідентифікацію клієнтів.
Наверх