Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 16 січ 2023 08:00

В Україні запрацювала перша державна Платформа соціальної освіти

В Україні запрацювала перша державна Платформа соціальної освіти
Онлайн-майданчик socialacademy.gov.ua  сприятиме системному навчанню та підвищенню професійної кваліфікації представників органів місцевого самоврядування, надавачів соціальних послуг та організацій, які працюють у соціальній сфері.

Про це інформує Міністерство соціальної політики України.

“Навчальна платформа дозволить покращувати якість соціальних послуг, які надаються в громадах. Це корисно і для родичів людей, які потребують підтримки, і для понад 50 тисяч професіоналів, які отримали можливість в зручний спосіб підвищити свою кваліфікацію, це також можливість відкрити для себе нову професію тим, хто шукає роботу”,- розповіла Міністерка соціальної політики Оксана Жолнович.

Міністерство соціальної політики України та проєкт Уряду Канади “Супровід урядових реформ в Україні” (SURGe) розробили Платформу соціальної освіти, керуючись метою надавати підтримку територіальним громадам у посиленні їх діяльності в сфері захисту прав дитини, розвитку соціальних послуг та організації інших програм підтримки для мешканців та мешканок. Але, окрім цього, за словами Міністерки, Платформа покликана змінити філософію сприйняття соціальних послуг зі стереотипного уявлення про грошові виплати на усвідомлення різноманітних програм підтримки: психологічної допомоги, супроводу, денного догляду та інших сервісів, які передбачені українським законодавством. Тому онлайн-майданчик також буде корисним і для звичайних громадян, щоб дізнаватися, на яку соціальну підтримку  вони мають право, що таке соціальні послуги та як вони надаються.

За словами Танії Лей Сенфорд Аммар, директорки проєкту Уряду Канади “Супровід урядових реформ в Україні”, необізнаність громадян про соціальні послуги, на які вони мають право, і водночас недостатня кількість послуг, які забезпечують територіальні громади, чинять величезний вплив на долю український дітей у контексті того, де вони виховуються: у сімʼях чи інтернатних закладах.

Повномасштабне вторгнення росії в Україну ситуацію не покращує: додатково виникає цілий спектр нових потреб, які стають навантаженням на соціальних працівників та громади. В таких умовах самоосвіта та підвищення кваліфікації можуть допомогти посадовцям та фахівцям забезпечувати ефективну підтримку населенню, розподіляючи свої ресурси правильно і збалансовано.

Для цього Платформа соціальної освіти акумулює найуспішніші світові практики, апробовані в деяких територіальних громадах України, та фокусується на актуальних соціальних напрямках у воєнний час, а саме:

Організація соціальних послуг в територіальних громадах, зокрема надання послуг населенню екстрено (кризово),

Здійснення соціальної роботи,

Забезпечення і захист прав дитини,

Протидія домашньому насильству і торгівлі людьми тощо.

Онлайн-доступ до матеріалів допоможе організувати навчання у будь-який зручний час та в будь-якому місці. А про успішне засвоєння нових знань і навиків свідчитимуть сертифікати Міністерства соціальної політики України, які фахівці та фахівчині зможуть отримати після проходження онлайн-курсів.

Більше деталей дізнавайтеся у трансляції презентації Платформи соціальної освітина YouTube-каналі “SURGe Ukraine” за посиланнями:

https://youtu.be/MfdrfcZY5u4  – звук українською мовою,

https://youtu.be/Wdb0OkQ-o8Y  – звук англійською мовою.
Наверх