Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне 13 гру 2022 07:00

Синоптичні примхи грудня

Синоптичні примхи грудня
Нинішня зима на Черкащині повноцінною господаркою була лише тиждень. Із 7 грудня зимову ідилію кардинально змінила бурхлива Атлантика, яка надсилаючи одним за одним циклони зумовила одночасно з потеплінням хмарну, вологу з щоденними опадами у різних фазах та густими туманами погоду.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

На поточному тижні на Черкащині утримається нестійкий характер погоди з коливаннями атмосферного тиску, температури – з курсом на похолодання у першій половині та потеплінням - у другій, періодичними опадами у вигляді мокрого снігу, снігу та дощу. Тож погода буде одночасно цікавою та складною. Особливо завтра, коли атмосферні фронти циклону «COLLEN» принесуть у наш регіон негоду: мокрий сніг та дощ, місцями налипання мокрого снігу, ожеледь при температурі 0-5º морозу. Тож на дорогах та тротуарах буде слизько.

У середу-четвер виступ антициклону зумовить перерву в опадах та зниження температури до помірних морозів: вночі -4..-9º, вдень -1..-6º. На дорогах ожеледиця.

За попередніми оцінками, у п’ятницю знову до керування погодою втрутиться Атлантика. Очікуємо чергову нетривалу порцію тепла на фоні інтенсивного падіння атмосферного тиску та періодичних опадів. Температура вночі 0-5º тепла, вдень 3-8º.
Наверх