Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство / Надзвичайні події 15 гру 2022 11:00

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА СВОЇХ БЛИЗЬКИХ!: НА ТЕРИТОРІЇ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПОЧАСТІШАЛИ ВИПАДКИ ПОБУТОВИХ ПОЖЕЖ

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ ТА СВОЇХ БЛИЗЬКИХ!: НА ТЕРИТОРІЇ МОШНІВСЬКОЇ ГРОМАДИ ПОЧАСТІШАЛИ ВИПАДКИ ПОБУТОВИХ ПОЖЕЖ
Як інформує начальник Відділу з питань правопорядку, безпеки громадян, цивільного захисту, охорони праці, запобігання корупції, зв'язків з правоохоронними органами та оборонно-мобілізаційної роботи Виконавчого комітету Мошнівської сільської ради Володимир Мирошниченко, з настанням морозів почастішали випадки порушення правил пожежної безпеки у побуті.

За словами посадовця, в поточному місяці з цієї причини на території Мошнівської громади сталося п'ять пожеж, в одній з яких ледь не загинули діти.

Зважаючи на невтішну статистику щодо виникнення побутових пожеж, рятувальники закликають усіх дбати про належний протипожежний стан власних помешкань та дотримуватись правил пожежної безпеки, адже загрозу завжди краще попередити, ніж мати справу з її наслідками.

Щоб зберегти своє життя та життя близьких вам людей – ПАМ’ЯТАЙТЕ:

Основними причинами пожеж у житлових будинках являються:

1. Необережне поводження з вогнем;
2. Несправності та неправильна експлуатація систем опалення;
3. Порушення правил пожежної безпеки при експлуатації електропо-бутових приладів.

Дотримуйтесь основних правила пожежної безпеки в житлових будинках:

1. Вчасно проводьте ревізію електропроводки, утримуйте в справному стані розетки, вимикачі, рубильники та інші електроприлади.
2. Виконуйте заходи безпеки при користуванні пічним опаленням.
3. Йдучи з будинку, слід вимикати побутову техніку, не залишати включеними електроприлади, що працюють в режимі очікування.
4. Якщо ви користуєтесь пічним опаленням, то необхідно перед по-чатком, а також протягом усього опалювального сезону очищати димоходи та печі від сажі, біля кожної печі перед топковим отво-ром на підлозі прибити металевий лист розміром не менше 0,5 на 0,7 м.

Пам’ятайте самі та навчіть своїх дітей, що постійне виконання правил пожежної безпеки – запорука збереження людських життів та матеріальних цінностей! Зберігайте запальнички та сірники поза полем зору дітей та у недоступних для них місцях.

Тільки суворе дотримання правил пожежної безпеки доз-волить надійно захистити вас і ваш будинок від пожежі. Бережіть себе та своїх близьких!
Наверх