Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне 15 гру 2022 19:00

Зимова нестабільність: Синоптик розповів про погоду на Черкащині в найближчі дні

Зимова нестабільність: Синоптик розповів про погоду на Черкащині в найближчі дні
Середина грудня, а погода продовжує випробовувати на міцність, «кидаючи» то у січневі, то у квітневі температури. Тому дощі змінюються снігом, відлиги – похолоданням, а неприємним наслідком є ожеледиця на дорогах, яка ускладнює рух транспорту та пішоходів.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Наразі на Черкащині спостерігається спокійна зимова погода із сніговим покривом 9-14 см, але атмосфера вже налаштувалася на «сплеск тепла», який із 19 грудня поступиться місцем морозам.

16-18 грудня в нашому регіоні атмосферні фронти середземноморської циклонічної депресії «ERDMUTE» проявлять себе мокрим снігом та дощем. Температури підвищаться на 3-5º, що сприятиме таненню снігового покриву та утворенню туманів. Погіршення видимості на шляхах внаслідок туманів та недостатнього освітлення, вимагає підвищеної уваги та зменшення швидкості руху.

Найтеплішим днем прогнозується 17 грудня, коли температурний фон відповідатиме кліматичному майбутню березня +5º. Новий робочий тиждень відзначиться зниженням температури: вночі 5-10º морозу, вдень 3-8º морозу.

Але зігріває цифра 75! Саме 75 днів залишилося до календарної весни!

- 16 грудня: Вдень мокрий сніг та дощ, місцями ожеледь. Вночі та вранці туман. На дорогах ожеледиця. Температура вночі 0-5º морозу, вдень 1º морозу - 4º тепла.
- 17 грудня: Невеликий дощ. На дорогах місцями ожеледиця. Температура вночі 0-5º тепла, вдень 4-9º тепла.
- 18 грудня: Невеликий дощ та мокрий сніг. На дорогах ожеледиця. Зниження температури: вночі 0-5º морозу, вдень 3º тепла - 2º морозу.
- 19 грудня: Без опадів. Температура вночі 5-10º морозу, вдень 3-8º морозу.
- 20 грудня: Без опадів. Температура вночі 8-13° морозу, вдень 0-5º морозу.

Значні погодні контрасти зумовлюють різкі коливання атмосферного тиску, які негативно впливають на самопочуття метеозалежних людей.
Наверх