Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Головне 23 гру 2022 17:00

Весняне тепло домінує: Синоптик розповів про погоду на Черкащині в найближчі дні

Весняне тепло домінує: Синоптик розповів про погоду на Черкащині в найближчі дні
До Нового року залишається дещо більше тижня, а за вікном наче березень з температурним фоном 1° тепла, що вище кліматичної норми на 3-5º. Промерзання ґрунту незначне, сніговий покрив відсутній. За модельними розрахунками, розвиток атмосферних процесів до кінця року далекий від тренду класичної зимової погоди.

Про це інформує начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Причина такої аномалії - Черкащина залишається у теплих секторах атлантичної депресії, яка витягнулася у більш широтному напрямку, а це значить, що тепло затримається надовго, тому «зимової казки» на Різдво 25 грудня не прогнозуємо.

У п'ятницю та суботу на Черкащині переважатиме спокійна та досить комфортна погода. Температура впродовж доби 0-5º тепла. Суттєві опади малоймовірні, лише місцями можливі тумани.

У неділю атмосферні фронти проявлять себе дощем та мокрим снігом. Температура вночі близько 0°, вдень 0-5° тепла. Ховаємо шуби та дістаємо парасолі.

У понеділок, 26 грудня, погода суттєво не зміниться. Температура впродовж доби 2° морозу – 3° тепла.

Тож, о кінця поточного року потужна Атлантика захищатиме Черкащину від сильних морозів. Навіть якщо землю припорошить снігом то це ненадовго.
Наверх