Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 11 січ 2023 12:00

МОН презентувало платформу дистанційного навчання «Професійна освіта онлайн»

МОН презентувало платформу дистанційного навчання «Професійна освіта онлайн»
Міністерство освіти і науки презентувало платформу дистанційного навчання «Професійна освіта онлайн». Вона дозволить учням навчатися робітничих професій онлайн, педагогам – доповнити навчання сучасним цифровим контентом та всім охочим – здобути робітничу професію або підвищити професійну кваліфікацію дистанційно. На платформі вже розміщено 24 навчальні курси. 

«Створення платформи дистанційного навчання у професійній освіті – це один із ключових проєктів у сфері онлайн-навчання, однак її запуск – лише початок довгого шляху. Бо найважливішим завданням все ж залишається створення не просто якісного онлайн-контенту, а передусім інтерактивного. Контенту, який буде цікавим для нового покоління, з технологіями занурення, тестами, тренажерами, симуляторами і навіть віртуальною та доданою реальністю. Таким ми бачимо майбутнє професійної освіти», – зазначив заступник Міністра освіти і науки Олександр Костюченко.

Курси, розміщені на платформі, створені за найпопулярнішими професіями серед молоді. Зокрема, кухар, кондитер, деревообробник-будівельник, електромонтер тощо. Нині розробляється ще 23 навчальних курси, які незабаром будуть доступні для користування.

Важливо, що навчальна платформа є окремим модулем «Всеукраїнської школи онлайн». Тож вона є не тільки майданчиком, де можна навчитись професіям, але й платформою для різних освітніх ресурсів, зокрема профорієнтаційних курсів або ж курсів набуття підприємницьких, комунікаційних або «м’яких» навичок (особистісні навички, наприклад, емоційний інтелект, сила волі, завзятість, креативність тощо).

Переглянути онлайн-презентацію платформи можна за посиланням.

Серед партнерів проєкту: Програма ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України», Міжнародна організація праці, Міжнародна фундація виборчих систем (IFES), Українсько-швейцарський проект «Публічно-приватне партнерство для поліпшення сантехнічної освіти в Україні» та ETF.
Наверх