Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство 17 січ 2023 09:34

Повідомлення Товариства Червоного Хреста України щодо запровадження верифікації даних серед осіб, які розмістили ВПО (оновлено)

Повідомлення Товариства Червоного Хреста України щодо запровадження верифікації даних серед осіб, які розмістили ВПО (оновлено)
Повідомлення Товариства Червоного Хреста України (міжнародної організації, яка здійснює компенсацію) щодо запровадження верифікації даних серед осіб, які розмістили ВПО:

"Починаючи з вересня 2022 і до кінця проєкту, ми будемо перед виплатами за поточний місяць проводити вибіркову верифікацію наданої інформації від тих осіб, які у себе розмістили ВПО. Якщо всі дані збігаються з тими, які ми отримали від ОВА та Міністерства, то ми одразу проводимо виплати цим бенефіціарам. У разі коли за результатами верифікації встановлено факт наведення у заяві неправдивої інформації, ТЧХУ передає всю необхідну інформацію Міністерству та інформуватиме ОВА про такі випадки, і вже ОВА й представники Міністерства будуть приймати рішення щодо виплати компенсації.

Місяць тому ми провели пілотну верифікацію за вересень. В SMS-опитуваннях взяли участь 4569 осіб по Україні (загально по областях), з них 416 надали невірні дані (40 осіб відповіли, що не беруть учать у програмі підтримки; у 35 - зовсім не співпадають ПІП; 341 - написали невірні дані за кількістю ВПО, яких вони прихистили у вересні). Тож, з 10.01.2023 по 14.01.2023 працівники нашого call-центра будуть телефонувати цим 416 особам задля уточнення інформації.

Наступного тижня ми запускаємо вже вибіркову верифікацію за жовтень, а після цього виплати за жовтень."

Уточнення:

Станом на сьогодні, якщо у людини кнопковий мобільний телефон і вона не може пройти опитування по формі за посиланням, отриманим від ТЧХУ, - заповнення форми не є обов’язковим (поки що).

Пізніше ТЧХУ вибірково будуть телефонувати таким особам.

Інші особи не можуть відповідати, бо смс прив’язано до конкретного номеру мобільного телефону.

Дзвінків ТЧХУ поки що не робить, а надсилає смс-повідомлення, де вказано посилання на персональну форму.

Для заповнення такої форми дають декілька днів на відповіді, після цього ТЧХУ буде телефонувати, але не всім, а вибірково. Якщо людина не відповідатиме - можуть телефонувати декілька разів.
Наверх