Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Павлов Олександр / Фотоновини / Культура / Відео 11 вер 2018 12:00

"ОСІНЬ ВЕСІЛЬНА": В СТОЛИЦІ УКРАЇНИ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ОБРЯД МОШНІВСЬКОГО ВЕСІЛЛЯ (ФОТО, ВІДЕО)

"ОСІНЬ ВЕСІЛЬНА": В СТОЛИЦІ УКРАЇНИ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ОБРЯД МОШНІВСЬКОГО ВЕСІЛЛЯ (ФОТО, ВІДЕО)Дев’ятого вересня 2018 року у Національному музеї народної архітектури та побуту України (с. Пирогово, м.Київ) відбулось культурно-мистецьке свято “Осінь весільна”.

Як святкували весілля в Україні показували колективи із різних регіонів держави. Черкащину представляв різновіковий збірний колектив із сіл Мошни та Тубільці Черкаського р-ну, який відтворив, як проходив обряд весілля в с. Мошни.

Організатором та натхненником колективу стала директор Музею Т.Г.Шевченка в с. Мошни Грицик Ганна Григорівна - дуже енергійна, талановита та творча людина. Вона разом з місцевими дослідниками дослідила та відтворила обряд за допомогою створеного нею при Музеї фольклорного гурту ”Витоки”, до складу якого входять люди поважного віку, долучила до дійства і молодь - вихованців позашкільних закладів – від районного будинку дитячої творчості - фольклорний ансамбль “Тубіляночка” ( Тубільцівська ЗОШ І- ІІІ ст., керівник Грицик Ганна Сергіївна) та від районної станції юних техніків - члени відеостудії ”Джерело” (керівник Павлов Олександр Анатолійович).

Виступ нашого колективу був колоритним та яскравим, що відмітила знаменитий етнограф та знавець звичаїв українського народу Лідія Григорівна Орел.


"ОСІНЬ ВЕСІЛЬНА": В СТОЛИЦІ УКРАЇНИ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ОБРЯД МОШНІВСЬКОГО ВЕСІЛЛЯ (ФОТО, ВІДЕО)"ОСІНЬ ВЕСІЛЬНА": В СТОЛИЦІ УКРАЇНИ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ОБРЯД МОШНІВСЬКОГО ВЕСІЛЛЯ (ФОТО, ВІДЕО)"ОСІНЬ ВЕСІЛЬНА": В СТОЛИЦІ УКРАЇНИ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ОБРЯД МОШНІВСЬКОГО ВЕСІЛЛЯ (ФОТО, ВІДЕО)"ОСІНЬ ВЕСІЛЬНА": В СТОЛИЦІ УКРАЇНИ ПРОДЕМОНСТРУВАЛИ ОБРЯД МОШНІВСЬКОГО ВЕСІЛЛЯ (ФОТО, ВІДЕО)
Наверх