Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Економіка 04 чер 2015 16:47

Сільгосппідприємства Черкаського району заборгували до ПФУ майже 200 тис. грн.

Сільгосппідприємства Черкаського району заборгували до ПФУ майже 200 тис. грн.Про стан погашення заборгованості з відшкодування пільгових пенсій до Пенсійного фонду йшлося під розширеної наради з керівниками сільгосппідприємств району.

Сільгосппідприємства Черкаського району заборгували до ПФУ майже 200 тис. грн.
Як повідомила начальник управління Пенсійного фонду у Черкаському районі Валентина Велько, борг з відшкодування пільгових пенсій по дев’яти підприємства району станом на 01.05.2015 року становить 235,7 тис. грн. Зокрема по сільськогосподарських підприємствах заборгованість з початку року зросла на 98,3 тис. грн. та становить 197,7 тис. грн.

Серед найбільших боржників по сплаті пільгових пенсій СТОВ «Хацьки», СТОВ «Маяк», Яснозірська філія СТОВ ім. Шевченка, СТОВ ім. Мічуріна, СТОВ ім. Шевченка, ВАТ «Україна», СФГ «Чаличне», ЗАТ «Маїс-техсервіс»Ю, - повідомляють у Черкаській РДА.
 
– Заборгованість виникла на підприємствах, де вже не проводиться фінансово-господарська діяльність або організації ліквідовуються, – пояснила Валентина Велько. – Проте управлінням вживаються всі заходи, передбачені чинним законодавством, до порушників платіжної дисципліни. Відтак, на розгляді в Черкаському окружному адміністративному суді знаходяться позовні заяви про стягення заборгованості на загальну суму 93,1 тис. грн. Крім того. на виконанні в органах Державної виконавчої служби знаходяться виконавчі листи Черкаського окружного адміністративного суду зі стягнення заборгованості по пільгових пенсіях на загальну суму 92,7 тис. грн.
 
Наверх