Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Надзвичайні події / Відео 02 кві 2015 00:34

У Черкаському районі виявлено два факти продажу алкоголю неповнолітнім (ВІДЕО)

У Черкаському районі виявлено два факти продажу алкоголю неповнолітнім (ВІДЕО)
Співробітники кримінальної міліції у справах дітей УМВС України в Черкаській області продовжують відпрацювання торгівельних закладів по території Черкаської області на факт продажу алкоголю та тютюну неповнолітнім. В першу чергу будуть перевірятися торгівельні та розважальні заклади, які розташовані в сільській місцевості. Першим правоохоронці відпрацювали Черкаський район.

Під час рейду в село Мошни Черкаського району правоохоронці, спільно з громадськими активістами зафіксували факт продажу алкоголю та сигарет неповнолітнім особам в одному з місцевих магазинів. Не дивлячись на юний вік покупців, продавець не запитав у них  підтверджуючих документів та продав їм алкоголь і цигарки. Коли зрозумів, що його дії зафіксовано працівниками міліції – від показів відмовився та зник з магазину. Правоохоронцями дане правопорушення було зафіксовано, складено адміністративний протокол за статтею 156 КУпАП та направлено подання до податкової інспекції про притягнення власника  магазину до відповідальності.

Схожий факт було зафіксовано в селі Хутори, де продавець також не обтяжував себе перевіркою документів у неповнолітніх покупців алкоголю. Продавця також притягнуто до адміністративної відповідальності.

Варто нагадати, що згідно частини 2 статті 156 Кодексу України про адміністративні правопорушення, за порушення правил торгівлі пивом, алкогольними, слабоалкогольними напоями і тютюновими виробами тягне за собою накладення штрафу від тридцяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Власника торгівельного закладу очікує більш сурове покарання – штраф 6800 гривень та позбавлення ліцензії на продаж алкогольної та тютюнової продукції. 

Рейди по торгових об’єктах співробітниками кримінальної міліції у справах дітей продовжуються. Наступні перевірки плануються в Смілянському та Кам’янському районах.

Наверх