Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Політика 22 гру 2015 12:56

ЧЕРГОВА ЖЕРТВА - РАЦЕВО БІЛЯ ЧИГИРИНА!

ЧЕРГОВА ЖЕРТВА - РАЦЕВО БІЛЯ ЧИГИРИНА! Вчора я побувала в Рацево.Запросили мене сюди друзі з Народної ради Чигиринщини та ГО" Народна Варта". Тут голова сільради зібрала сходку села,щоб погодити будівництво курятників в кількості 144 сараї , а це в 3-х кілометрах від славного Чигирина! ВИЯВИЛОСЬ,ЩО ТУТ ПРО МЕНЕ ВЖЕ ЧУЛИ,зустрічали агресивно, казали, що я Терещукова , питали,.скільки мені заплатили! Пізніше виявилось ,що народ уже возили в Мошни,в Будище ,щоб понюхав,що курятники не смердять і все тут чудово та поспілкувались з потрібними людьми,які розкажуть страшилки про "проплачених" активістів супротиву. Так що на збори прийшли повністю підготовлені люди.

Вони кидались на активістів,шматували їхні плакати,обзивали грубими словами! АЛЕ найшлись і сміливі молоді жіночки,які тихенько мене питали: а чи правда ,що курятники надзвичайно шкідливі для довкілля і людей. Сільська голова напередодні зателефонувала мені особисто та поцікавилась нашими справами по курятниках, я їй надала вичерпну інформацію,вказала і сайти ,де можна переглянути відео наших акцій протесту. Та моя неочікувана поява на зборах була зустріта нею вороже,що навіть поставила на голосування питання,щоби я та інші активісти покинули зал ! Всі дружно( крім 5-7 чоловік) закричали вийти з залу! Я підійшла до мікрофона,говорю,що я приїхала якраз з Мошен,хочу розповісти вам про деталі проблеми курятників,невже вам не цікаво знать? Біомаса кричить :виключіть їй мікрофон,вийди з залу!

З ЗАЛУ Я НЕ ВИЙШЛА,А ВИНЕСТИ МЕНЕ НЕ ПОСМІЛИ, тому мені вдалось трохи поспілкуватись. На першому ряду сиділи почесні запрошені гості : голова РДА наш бувший сільський голова Клименко Володимир, Чен Віталій,який нам погрожував насильно без згоди громади побудувати курятники,Ірина Литвин(Петрович) що залякувала мошнівців та яснозірців даром забрати їх паї,якщо не віддадуть за гроші, та давно знайомі нам решта нашорябівців. Саме цікаве,що пан Клименко тут же пригрозив мені ,що мене чекатиме в разі мого виступу ! От так , появився у мене ще один ворог ! Ну коли один мужик сказав в кулуарах фразу,що йому байдуже здоров"я дітей,лиш би була робота-це був черговий шок для мене! Здавалось би ,ну чого в мене болить душа,ну пішли куроокупанти з Мошен,Яснозір"я, хай будують під Чигирином, хай дурять уже цих людей благами ,робочими місцями, а про всі ті ризики для довкілля та людей промовчать,яке мені діло? Просто дуже жалко,що олігарху плювати на те,що вже загидили Канів,Мошногори,тепер ще і на Чигирин замахнулись! Чому Чигирин, невже мало в Україні пустинної території,без історичних і культурних цінностей? Надія є,що нащадки славного Богдана піднімуться та захистять свою землю від екологічного лиха!

Катерина Онопрієнко
Наверх