Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 30 лис 2023 08:00

Водіїв попереджають про новий вид шахрайства в Україні

Водіїв попереджають про новий вид шахрайства в Україні


У соціальних мережах зараз можна зустріти велику кількість оголошень з продажу талонів на пальне за ціною помітно нижчою за ринкову. Стверджується, що це нібито талони на паливо від всеукраїнських мереж АЗС. Однак виявилося, що мережі АЗС не мають відношення до цих талонів.

Про шахрайство попередив директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн.

Автомобілістам пропонують купити за зниженою ціною талони на паливо. Обов’язкова умова передплата на банківську картку. Сергій Куюн попереджає – це шахрайство.

«Увага, дешева рибка! Останнім часом у соцмережах з’явилась купа об’яв про продаж талонів на пальне за шаровими цінами. Об’єм — від 60 л, тобто від 3000 грн. Особисто спробував замовити, але наш люб’язний діалог обірвався на моєму питанні, як можна пересвідчитись у дійсності талонів? Продзвонив пару великих мереж, їхні безпекові служби кажуть, що всі випадки продажу талонів, які їм траплялись останнім часом — шахрайство. Будьте пильними!» — написав він.

Шахрайство з продажу в Інтернеті неіснуючих чи підроблених талонів – це далеко не нова тема. Зловмисники створюють сайти для продажу неіснуючих паливних карток та талонів. Після отримання грошей шахраї перестають виходити на зв’язок зі своїми жертвами.

Іноді на мобільний телефон потерпілих дзвонять невідомі, нібито співробітники однієї з мереж АЗС, та пропонують купити талони на паливо зі значною знижкою – по акції. Сторони домовляються зустрітися на АЗС, але потім шахрай дзвонить й каже, що затримується, та пропонує переказати гроші, після чого підійти з чеком до працівників заправки. Номер картки надсилають по СМС. Після переказу грошей з’ясовується, що жодної акції немає.
Наверх