Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 11 січ 2024 13:00

Морозний імідж січня: Синоптик розповів про погоду на Черкащині

Морозний імідж січня: Синоптик розповів про погоду на Черкащині


Наразі в атмосфері склалася вкрай нетипова синоптична ситуація. Над Європою встановився блокуючий антициклон, і атлантичним вихорам доводиться огинати його по більш північним широтам, після чого вони «пірнають» на південь. Це нагадує гірку, з якої циклони спускаються один за одним. Перший циклон, який промчався по східній траєкторії, призвів до потепління на Черкащині. За добу температурний фон підвищився на 8º, атмосферний тиск знизився на 10 одиниць. Проте, січень 2024 не збирається змінювати свій морозний імідж і готує чергове арктичне вторгнення.

Про це розповів начальник Черкаського обласного гідрометцентру Віталій Постригань.

Найближчої ночі до Черкащини наблизиться холодний атмосферний фронт, який проявить себе невеликим снігом, посиленням вітру та відкриє безперешкодний шлях холодному повітрю. Температура впродовж доби 9-14º морозу. Завтра вдень без істотних опадів.

13 січня, у суботу, чергову порцію снігу у наш регіон принесе другий циклон із серії «пірнаючих». Температура вночі 10-15º морозу, вдень 5-10º морозу.

У неділю, 14 січня, вночі без опадів. Вдень невеликий сніг, місцями пориви 15-20 м/с. Температура вночі 10-15º морозу, вдень 1-6º морозу.

За прогностичними розрахунками, новий робочий тиждень розпочнеться спокійною погодою. Температура вночі 1-6º морозу, вдень 3º морозу - 2º тепла.

Періодичний сніг на фоні морозної погоди зумовлюватиме слизькість на дорогах і тротуарах. Лід на річках і водосховищі тонкий і ненадійний. Виходити на такий лід вкрай небезпечно.
Наверх