Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 12 січ 2024 09:00

На Черкащині впроваджують проекти для психосоціальної підтримки військовослужбовців і їхніх сімей

На Черкащині впроваджують проекти для психосоціальної підтримки військовослужбовців і їхніх сімей


На Черкащині впроваджують проекти для психосоціальної підтримки військовослужбовців і їхніх сімей.

Про це повідомив директор обласного департаменту соціального захисту населення Руслан Чикало на брифінгу в медіацентрі ОВА.

Як він зауважив, в області діє комплексна програма  медичного, соціального забезпечення, адаптації, психологічної реабілітації, професійної підготовки (перепідготовки) військовослужбовців і їхніх рідних.

– Окрім цього, ветерани та їхні родини можуть отримувати послуги у ветеранських хабах, – додав Руслан Чикало. – Зокрема, проходити психологічну адаптацію. На сьогодні в області таких хабів уже 8. Цьогоріч плануємо збільшити їхню кількість. Для цього активно налагоджуємо співпрацю з громадськими та благодійними організаціями.

Водночас у регіоні запущено програму соціальної підтримки та психологічної допомоги військовослужбовців і членів їхніх сімей, родин загиблих і зниклих безвісти воїнів ЗСУ. Проходить вона на базі «Табору Максимум».

– Реалізовуємо її спільно, – зазначив Руслан Чикало. –  На принципах державно-приватного партнерства. З метою соціального відновлення наших захисників, їхніх сімей.  Тут надають соціальну, психологічну підтримку та оздоровчі послуги. Це – важливий проект.
Наверх