Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Суспільство 21 бер 2024 15:21

Безпекові інструменти для освітнього процесу

Безпекові інструменти для освітнього процесу


На Черкащині продовжують масштабувати роботу задля створення безпечних умов під час освітнього процесу. На цьому наголосив заступник очільника області Олександр Шамрай під час робочої зустрічі з представниками громад, Нацполіції та ГУ ДСНС.
Як він зауважив, у тергромадах працюють над впровадженням додаткових заходів безпеки в закладах освіти.
Зокрема, наразі майже 84% шкіл, дитсадків і закладів позашкілля вже мають «тривожні кнопки». У 90% – облаштовано огорожу. 86% – забезпечили фізичну охорону. Шириться також практика встановлення відеонагляду та охоронної сигналізації.
– Безпека учасників освітнього процесу – першочергове завдання, – наголосив Олександр Шамрай. – А надто зараз. Нині ми спільно із обласним управлінням ДСНС продовжуємо розширювати мережу класів безпеки. За час реалізації проекту таких осередків маємо вже 119. А ще у 5 громадах області реалізовуємо проект «Спеціаліст з безпеки в освітньому середовищі». Це комплексна робота на всіх рівнях.

На нараді також обговорили питання впровадження на території області проекту «Служба освітньої безпеки». У результаті визначили пріоритетні завдання для належної організації безпечного освітнього середовища в закладах.
Наверх