Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег / Суспільство 24 січ 2017 17:19

Найпопулярніші імена 2016-го: Як молоді батьки називають своїх дітей.

Найпопулярніші імена 2016-го: Як молоді батьки називають своїх дітей.У 2016-му молоді батьки здебільшого давали традиційні імена своїй малечі, однак з’явилися і нові тренди. Які імена стали модними у різних областях України та які нові тенденції спостерігаються на Черкащині зокрема, – з’ясувала газета "Сегодня".

Серед дівчаток знову найпопулярнішими іменами стали Анастасія, Софія і Анна. Правда, якщо раніше Насті впевнено лідирували, то тепер їх наздогнали Соні (обидва імені лідирують у 8 областях), а Анни посіли почесне друге місце (лідирують в 4 областях). На третьому місці – Вікторії (2 області).

У хлопчиків з минулого року нічого не змінилося: ім'я Артем пішло у відрив у 12 областях, за ним – Олександр (4 області), а Максим і Андрій лідирують у трьох регіонах.

При цьому є і нові тенденції: так, в 2016-му в топ чоловічих імен відразу в трьох областях вийшов Іван (замінивши Артема на Херсонщині, Олександра на Сумщині і Микиту на Луганщині), а в жіночий топ пробилася Вероніка (витіснивши Софію у Львівській області та Поліну — у Черкаській). Також вперше за тривалий час модними виявилися Матвії і Назари. А ось для дівчаток батьки все частіше стали вибирати незвичайні імена, при цьому мода на Аліс закінчилася: Альбіна і Амалія прийшли на зміну Настям і Алісам на Дніпропетровщині, а на Житомирщині Аліси поступилися місцем Ангелінам.
Водночас у Черкаській області найпопулярнішими іменами для хлопчиків у 2016 році були Артем, Денис і Назар, а серед дівчаток – Софія, Анастасія і Вероніка.

Найпопулярніші імена 2016-го: Як молоді батьки називають своїх дітей.
Наверх