Погода: Мошни C Графік роботи: Пн-Чт: 8.00 - 17.15, Пт: 8.00 - 16.00 (Обідня перерва: 13.00 - 14.00)
Інформація / Устименко Олег 29 лип 2019 06:00

Фахівці порадили, як позбутися амброзії

Фахівці порадили, як позбутися амброзіїАмброзія почала інтенсивно розмножуватися в Україні на початку двотисячних років, проявивши свій характер алергена. Позбутися бур’яну – нелегке завдання.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Держпродспоживслужби в Черкаській області.

На амброзію наклали карантин і почали впроваджувати заходи з її ліквідації. Але, попри це, досі у боротьбі з нею люди програють.

Щоб ефективно боротися із амброзією полинолистою, необхідно знати, що це рослина-однорічник, який розмножується тільки насінням. Вегетуюча рослина для людини безпечна, на відміну від квітучої. До того ж у вегетуючої рослини коріння слабке, отже, її легко вирвати з корінням. Скошування – не найефективніший спосіб боротьби. Адже, коли залишаються хоча б перші (найнижчі) листки, пагони розвинуться і обов’язково заквітують.

Досвід боротьби з амброзією засвідчує: там, де вчасно та ретельно рвали амброзію з корінням, в майбутньому з’являються лише поодинокі рослини, які легко знищити.

У сільському господарстві цю проблему вирішують за допомогою гербіцидів.Доцільно використання гербіцидів у випадках, коли інші методи боротьби неможливі або не ефективні, наприклад, для знищення амброзії полинолистої на залізничних полотнах.

Дозволяється застосування гербіцидів, які занесені в перелік дозволених до використання в Україні.

А на присадибних ділянках, на невеликих площах, з амброзією полинолистою найкраще боротися саме вириваючи рослини з корінням. Це потрібно робити задовго до її цвітіння, яке починається наприкінці липня або на початку серпня і триває до середини осені.
Наверх